Uçansu Şelalesi Turu – Kırkdönme Kervan Yolu
Gündoğmuş Uçansu şelalesi Toros zirvelerinden 2800 metrelik Geyik Dağı’dan gelen kar suları ile beslenen Alara nehrinde, muhteşem bir doğa harikasıdır.
Ekoturizm alternatif gezi rotaları
Dünya Sağlık Örgütü tarafından “yaşanılabilir alan” seçilen Alara çayı havzası kar suyu ile beslenen önemli bir ekoturizm merkezdir.
Çündüre Şelalesi
Yerel adıyla Gündoğmuş Çündüre şelalesi olarak bilinir. Serik ilçesinde bulunan Uçan Su 1 ve Uçan Su 2 şelaleleri ile karıştırılmaktadır.
Nisan ayında kar sularının erimesi ile yaklaşık 70 metreden çağlayan sular ve içeriye doğru uzanan kanyonu mutlaka görmelisin.
Uğuldayan çağlayanın sesi ve üzerinize minik minik gelen su buharı içerisinde doğayı dinlemenin keyfini çıkarın.
Güneş ışığının vurması ile oluşan Gökkuşağı renkleri fotoğraflarınıza ayrı bir hava katacaktır.
Kemer Köprü
Alanya Konya arasında geçiş güzergahında Alara çayı üzerinde bulunan iki köprüden birisidir. Selçuklu döneminde yapılan köprü halen taşıt trafiğinde kullanılmaktadır. Diğer tasarım harikası köprü ise Ali Köprüsü’dür.
Aktivite programımız
Alanya Konaklı kasabası üzerinden yaklaşık 65 km güzergah takip edilerek Kemer Köprü’ye ulaşıyoruz. Burada tarihi Selçuklu yapısını inceliyor ve altında akıp giden koyu yeşil tondaki suyun ilerleyişini izliyoruz.
Kemer köprüden 400 metre ileride orman yoluna saptığımızda yürüyüş başlıyor. *Yürümek istemeyenleri araç Uçansu Şelalesi’ne götürüyor.
Kırkdönme kervan yolu
800 metre kadar gittikten sonra “Kırkdönme” kervan yoluna ulaşıyoruz. Burası “İpekyolu” olarak bazı kaynaklarda geçmektedir. Basamak basamak harika bir işçilik örneği ile döşenmiş patika yolun halen orijinal kalması inanılmaz.
3 kilometre kadar sürecek hafif tırmanışlı yürüyüş sonunda kayalık zirveye ulaşılacak. Burada aşağılarda uzayıp giden nehrin görüntüsünü izleyerek ihtiyaç ve dinlenme molası vereceğiz.
Narağacı köyü
Sonrası orman içerisinde ilerleyen patika yolu takip ederek Narağacı köyüne ulaşıyoruz. Toplam yolumuz 9 km kadardır. Köyde bekleyen aracımıza binerek Uçansu şelalesine geçiyoruz.
Şelalede verilecek serbest zamanın ardından dönüş yapıyoruz.
Zorluk seviyesi
Çıkışlar daha fazladır, genel olarak zorluk seviyesi orta zor parkur sınıfına girmektedir. Orijinal kalmış taş döşeli patikalar vardır. Güzergah üzerinde su kaynağı yoktur.
Web sayfamız yenilenmiştir, tur hakkında değerlendirme ve puanlama yapmayı unutmayın. Yorumlarınız ve paylaşımlarınız kendimizi geliştirmek, daha iyi olanı yapmak için fikir ve güç verecektir!